Hint Kınası Nedir Nasıl Yapılır
Hint Kınası Nedir Nasıl Yapılır
Hint Kınası Nedir?
Çok eski yıllardan beri kullanılan Hint kınası Hinna ağacı yapraklarının kurutulduktan sonra öğütülerek toz haline getirilmesi sonucunda elde edilir. Özellikle el ve saçları boyamak amacıyla kullanılsa da tıbbı amaçlarla da kullanılmaktadır. Piyasada genellikle tüp içerisinde hazır halde satılmaktadır. Geçici olsa da dövmeye bir alternatif olarak el, kol veya vücudun herhangi bir uygun yerinde şekiller yaratmak isteyenler için uygulanabilecek acısız ve zararsız bir vücut sanatıdır. Evde Hint kınası yapmak isteyen kişiler öncelikli olarak şu malzemelere sahip olmalıdırlar.
Hint Kınası İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?
Evde Hint kınası yapımında kullanılacak malzemeler şöyle sıralanabilir.
Hint Kınası ( Farklı renkleri bulunmaktadır.)
Balsam veya Roll-On
Stabilo Kalem
Aydınger Kağıdı
Kürdan
Oksijenli Su
Dövme Deseni
Kişinin isteğine bağlı olarak kullanabileceği Alman taşı.
Hangi Renklerde Hint Kınası Bulunmaktadır?
Hint kınasının birden fazla rengi bulunmaktadır. Bu renkler karamel, kestane, bordo, kızıl, kahverengi ve siyahtır.
Evde Hint Kınasının Yapımı Nasıldır?
Öncelikli olarak bir kap içerisinde iki çay kaşığı Hint kınası ve oksijenli su kahve telvesi kıvamına gelinceye kadar karıştırılmalıdır. Eğer kişi isterse içerisine Alman taşı da ekleyebilmektedir. Alman taşının kullanılmasındaki amaç dövmenin deri üzerinde daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamaktır. Fakat bazı ciltlere zararlı olabileceği için pek fazla kullanılması önerilmemektedir. Ardından cildin fazla görünmeyen bölümünde hazırlanan karışım denenerek renk ve kıvamından emin olunmalıdır. Bunun yanında cildin alerjik bir tepki verip vermeyeceği de bu karışım bir süre bekletilerek anlaşılabilmektedir. Ciltte bir deneme yapmak amacıyla bir kürdan kullanılarak deriye ufak bir çizgi çizmek yeterli olacaktır. Ardından 2-3 saat bekletilen kına su ile yıkanarak belirginliği ve rengi denenmiş olur. Eğer kına istenilen renkte olmuşsa uygulamaya geçilir.
İlk olarak bir desen seçilir ve bu desenin çıktısı alınır. Ardından aydınger kağıdının üzerine desen yerleştirilerek stabilo kalem ile üzerinden geçilir. Dövmenin yapılmak istediği bölüm roll-on veya balsam ile nemlendirilir. Daha sonra da aydınger kağıdına çizilen desen kurumadan nemlendirilen bölgeye bastırılarak desen deri üzerine çıkartılır. Bunun ardından kürdan ile desen üzerinden Hint kınası ile geçilir. Bu sayede desen daha ince ve düzgün bir hal almaktadır. Hint kınası 3-4 saat bekletildikten sonra su ile güzelce yıkanarak kullanıma hazır hale gelmektedir.