Yılbaşı Ağaçlarıyla Yeni Yıl Coşkusu Yükseliyor

13-12-2018 16:45
Yılbaşı Ağaçlarıyla Yeni Yıl Coşkusu Yükseliyor

Yılbaşı Çam Ağacı

 

Noel ve yılbaşı denilince zihinde beliren en yaygın görüntülerden biri şüphesiz, rengârenk süslerle donatılmış bir çam ağacı. Noel’in sembolü olan süslenmiş çam ağacı aynı zamanda yılbaşı kutlamalarına ev sahipliği yapan mekânlardaki dekorasyonun olmazsa olmazı.

Tarihte çam ağacını bir ritüelin parçası olarak gördüğümüz en eski kayıt, 16. yüzyılda Almanya’da sergilenen dini içerikli bir tiyatro oyunu. Üzerinde elmalar bulunan bir çam ağacı bu oyunda ana dekor parçalarından biri olarak kullanılmış. Yılbaşı ve Noel kutlamalarında çam ağacı süsleme geleneğinin çıkış noktası hakkında çeşitli rivayetler söz konusu. Bunlar arasında en çok kabul göreni, bu geleneğin antik doğa dinlerine dayandığını ileri süren iddia. Bu rivayete göre çam ağacını bu tip ritüellerde kullanmak ilk kez Eski Mısırlılar ve Çinlilerde görüldü. Doğayı kutsal sayıp ona bütün bileşenleriyle derin bir saygı duyan inançlara mensup kadim zaman insanları, yılın her dönemi yeşil kaldığı, yaprak dökmediği için çam ağaçlarını ölümsüzlüğün sembolü olarak görürlerdi. Yılbaşı Çam Ağacı bu açıdan bakıldığında, yeni bir yıla girerken zamanın hızlı akışına karşı zamansızlığı vurgulamaktadır.

Günümüzde yılbaşında çam ağacı süslemek, uygulama biçimi ve uygulama amacı değişmekle birlikte pek çok farklı kültürde kendine yer edinmiştir. Yeni yılı sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirerek karşılamak için düzenlediğiniz davetlerde bir köşeye küçük bir yılbaşı çam ağacı yerleştirmek, evinizde sıcacık bir atmosfer oluşturacaktır.

 

Yılbaşı Ağaçlarıyla Yeni Yıl Coşkusu Renkleniyor

 

Bahçeniz ve bahçenizde süsleyebileceğiniz boyutta bir çam ağacınız varsa, zarar vermemeye özen göstererek gerçek bir çam ağacını süslemek elbette yeni yıl konseptine çok daha uygun olacak. Fakat pek çok insan için bu mümkün değil. Apartman dairelerinde 1. sınıf kaliteye sahip, esnek malzemeden imal edilmiş yapay çam ağaçlarıyla yılbaşı ağacı coşkusunu yaşıyoruz. Oldukça gerçekçi görünüme sahip bu ağaçlar, gerçek ağaçları aratmıyor.

Görüntüsüyle ortamda samimi bir atmosfer oluşturan yılbaşı ağaçlarını süslemek de başlı başına bir eğlence. Aile bireyleriyle ya da dostlarınızla birlikte süsleyerek son derece keyifli zaman geçirebilirsiniz. Sanal mağazamızdan yılbaşı çam ağacı çeşitlerine ve Yılbaşı Çam Ağacı Fiyatları bilgisine ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.