Sevgililer Günü Hediyesi Olarak Aklınızda Ne Var?

06-02-2019 13:43
Sevgililer Günü Hediyesi Olarak Aklınızda Ne Var?

Bu Özel Gün Özel Hazırlık Gerektiriyor

 

Sevgililer Günü için özel bir planınız var mı?

Basit de olsa bir organizasyon düzenlemek sıkıcı ve renksiz günlük rutinden bir günlüğüne de olsa kaçış sağlayacaktır. Birbirinin aynısı olan ardışık günlerin zihin ve duygular üzerinde yarattığı ağırlığı hafifletmek için özel günlerin sunduğu farklı şeyler yapma fırsatını değerlendirebilirsiniz. Sevgililer Günü için özel bir plana sahip olmak rutine ara vermekten daha önemli olarak, hayatı yaşanılır kılan sevgiyi kutsamaktır.

Sevgi şifalandırıcıdır ve mutlaka karşılanması gereken bir ihtiyaçtır. Psikoloji profesörü Abraham Maslow, insan güdülerini açıklamak amacıyla yaptığı bilimsel araştırmalar sonucunda oluşturduğu ihtiyaçlar hiyerarşisinde, sevgi ihtiyacını hiyerarşinin üçüncü basamağına yerleştirir. Anlamlı insan ilişkileri içinde yeteri kadar sevgi görme ve sevme, varlığımızı zihinsel açıdan sağlıklı sürdürebilmemiz için çok önemli. Sevilmek kadar, sevmek ve bu sevgiyi özgürce ifade edebilmek de doğal bir ihtiyaç olarak kendini gösteriyor. Sevgililer Günü gibi özel günlerde ya da herhangi bir gün, sevginizi hediyelerle somutlaştırabilirsiniz. Toptan Sevgililer Günü Hediyelik Eşyalar, sevginin hatırlandığı ve geniş kitleler tarafından hayatın odağına konulduğu bu günde, duygularınızı ifade etmede size yardımcı olacak, sevgiyi elle tutulabilir hale getirecek.

 

Duygularınızı Kendinize Saklamayın

 

Sadece zihinsel sağlık değil, zihin durumundan doğrudan etkilenen fiziksel sağlık için de sevgiye ihtiyacımız var. Yapılan araştırmalar yeterince ilgi görmeyen bebeklerin fiziksel gelişimlerinin yavaş olduğu sonucunu ortaya çıkarmıştır. Benzer şekilde, anlamlı ve doyurucu insan ilişkilerinden yoksunluk, stresle baş edebilme yetisini zayıflatıp psikosomatik hastalıklar için uygun ortam oluşturuyor. Hatta konuya en geniş bakış açısından bakar da bütünü değerlendirirsek, "sevgisizlik ömrü kısaltır” şeklinde bir yargıya varmanın yanlış olmayacağını görürüz.

Hayat kalitesi üzerinde duyguları sağlıklı şekilde ifade edebilmenin etkisi büyük. Öfke, üzüntü, endişe gibi olumsuz duyguları örtbas etmeden, sağlıklı yollarla dışarıya aktarabilmek kadar, sevgiyi gizlemeden aktarabilmek de önemli. Sevginizi ifade etmek için fırsatlar yaratın. Sevgililer Günü’ne karşı olumsuz bir yaklaşımınız varsa, bu yıl konuya bakış açınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu günü sevginizi ifade etmek için bir fırsat olarak görün ve değerlendirin. Toptan Sevgililer Günü Hediyelik Eşyalar meta olmanın ötesinde anlamlar taşır. Hediyelik eşyalarla, sözcüklerle, bakışlarınız, jestleriniz, mimiklerinizle, kısacası kullanabildiğiniz her şeyle sevginizi karşı tarafa yansıtmakta kendinizi özgür hissedin.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.