Mükemmel Bir Göz Makyajı İçin

25-10-2018 14:30
Mükemmel Bir Göz Makyajı İçin

Mükemmel Bir Göz Makyajı İçin

 

Bir yüzün en çok dikkat çeken, onu etkileyici kılan bölgesi gözlerdir. Ten rengine ve cilt alt tonuna uygun bir göz makyajı uygulamasıyla, etkileyici bakışlara sahip olunabilir. Gözlere anlam kazandırıp, ön plana çıkarmak için gözün yapısına uygun makyaj uygulamaları yapılmalıdır. Doğru teknikle uygulanan makyajla; küçük gözlerin daha büyük görünmesini sağlanabilir, istenilen etkileyici bakışlara kolayca ulaşılabilir.

Mükemmel Göz Makyajının İpuçları

 

 

Kusursuz göz makyajı uygulaması yapmak için ilk olarak, göz yapısı incelenmelidir. Gözlerin büyüklüğü, şekli ve mesafesi doğru göz makyajı için önemlidir. Makyaj uygulamasına başlanmadan önce göz çevresini kirden, tozdan ve yağlardan arındırılıp, temizlenmelidir. Makyaj uygulamasından önce makyaj bazı kullanılmalıdır. Baz kullanmak, göz makyajının gün içinde akmasını ve bozulmasını önler. Makyaja başlamadan uygulama yapılacak renkler; saç, ten ve göz renginize uygun olarak belirlenmelidir. Aksesuar ve kıyafetlerin rengine göre de far renkleri tercih edilebilir. Makyajın etkileyiciliğini arttırmak ve boyut kazandırmak için gölgelendirme işlemi uygulanabilir.

 

Gölgelendirme işlemi için açık renk far gözlerin iç kısmına, koyu renk far ise gözlerin dış kısmına sürülmelidir. Böylelikle doğal bir gölgelendirme işlemi uygulanmış olur. Göz kalemi uygulamak isteyen kişiler ise göz yapısına dikkat etmelidir. Göz yapısı küçükse göz kalemi gözlerin dış kısmına uygulanmalıdır. Göz yapısı büyükse göz kalemi gözlerin iç kısmına uygulanmalıdır. Eyeliner kullanmak isteniyorsa gözlerin dışındaki bölgede çok uzatılmadan uygulanmalıdır. Eyeliner uygulaması kolay bir işlem değildir.

 

Tek seferde ve kusursuz eyeliner çekmek isteyenler eyeliner sürme şarbonukullanarak bu işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirler. Son aşamada rimel sürme işlemi yapılarak makyaj sonlandırılır. Kirpiklerin daha yoğun ve gür görünmesini sağlayan bu uygulama bakışlara derinlik kazandırır.

 

 


En Sık Tercih Edilen Eyeliner Şekilleri

 

 

1-Klasik: Eyeliner göz kapağının bitiş noktasından hafifçe uzatılır. Bitiş noktası kalın olmamalıdır.

 

2-Basit: Kusursuz bir görünüm için göz kapağına önce baz sürülür. Eyeliner göz kapağı bitiminde sonlandırılır.

 

3-Kedi gözü: Basit tarzda eyeliner uygulandıktan sonra göz kapağının üstüne ikinci bir çizgi çekilir. Uç kısım yukarı yönde kaldırılır.

 

4-Dramatik: Klasik şekilden farkı bitişinin daha kuyruklu ve kalın olmasıdır. Diğerlerine göre uygulaması daha zor olan bu şekli eyeliner sürme şarbonu kullanarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.