İfade Edilen Sevgi Güçlenir

14-02-2019 16:10
İfade Edilen Sevgi Güçlenir

Özel Bir Şeyler Yapın

 

Hiç düşündünüz mü, hayatın içinden sevgiyi çıkarsak geriye ne kalırdı? Değişen yaşam koşullarının yarattığı etkiler insanları duygulardan büyük ölçüde arınmış bir var oluş biçimine zorluyor. Hayatta kalabilmek, modern çağın dayattığı standartları yakalayabilmek ve bu standartları korumak için atalarımızdan daha çok analitik düşünmek, rasyonel olmak ve deyim yerindeyse programlanmış robotlar gibi hareket etmek durumundayız.

Başarı, güç, saygınlık gibi toplumsal yapı içinde sınıf oluşturma riski taşıyan kavramlar uğruna naif duyguları ya saklıyor ya da yok ediyoruz. Şefkat ve sevgi geri plana atılmaya, görmezden gelinmeye, dahası küçümsenmeye açık halde. Oysa var oluşun hammaddesidir sevgi. Kişiler arası sevgi bağlarının güçlenmesi bireysel hayat kalitesini yükseltirken sağlıklı bir toplumsal yapının kurulmasını da sağlar.

Sevgiyi saklamak, küçümsemek, görmezden gelmek, ihmal etmek yerine onu yüceltmeli ve güçlendirmeliyiz. Buna her şeyden çok ihtiyacımız var. Sevgiyi zenginleştirmek ve kutsamak adına her fırsat değerlendirilmeli. Sevgililer Günü bu fırsatlardan biri. Sevdiklerinize maddi değeri ne olursa olsun herhangi bir Toptan Sevgililer Günü Hediyesi sunmak gibi basit bir detay bile çok büyük etkiler yaratabilir.

Sevgiyi yüceltmek için yapacağınız her şey size fazlasıyla geri dönecektir çünkü sevgi bereketlidir, verimlidir, cömerttir. Yapısı itibariyle naiftir, etkileri bakımından güçlü. Sevgi dönüştürücüdür. Büyük olumlu değişimler ancak sevgiden yardım alınarak gerçekleştirilebilir. İçinde sevgi olmayan her eylem ve durum ya yıkıcıdır ya da etkisiz ve yararsız.

 

Ona Sevginizi Hissettirin

 

Günlük hayatın koşuşturmasında sevgiyi ifade etmek için ya zaman bulamıyoruz ya da bunu tümüyle unutuyoruz. Odağında sevginin ve aşkın olduğu Sevgililer Günü, bu yoğun tempoya bir ara verip yüreğimizin sesini karşı tarafa duyurmak için şahane bir fırsat. "Nasıl olsa biliyor sevdiğimi” deyip geçiştirmeyin, zira bilmek ayrı, hissetmek ayrıdır. Hissetmek bilmekten daha kuvvetlidir. Hissettirdikleriniz asla unutulmaz. Sevdiğinizi bilmesiyle yetinmeyin, bunu ona hissettirin bu Sevgililer Gününde. Belki bir Toptan Sevgililer Günü Hediyesiyle, belki özel bir akşam yemeğiyle. Sadece "seni seviyorum” demeniz, bu cümleyi duymasını sağlamanız bile yetebilir midedeki kelebeklerin hareketlenmesine.

Sevgiyi yüceltin, çünkü sevgi yüce bir kavramdır… Çünkü o kült filmin meşhur repliğinde de vurgulandığı gibi; Sevgi iyiliktir, dostluktur, emektir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.